Tanca el call centre de Talk Talk a Waterford

Gerra d’aigua freda a l’economia del comtat de Waterford després que l’empresa Talk Talk (propietat de Carphone Warehouse) hagi anunciat que tancarà el seu call centre que actualment dóna feina a 575 persones. El tancament es farà efectiu en 30 dies i s’oferirà a 80 treballadors el trasllat al Regne Unit on la companyia té uns 5 milions de clients.

Aquesta empresa és una de les que té més treballadors en una zona que ha vist com es perdien al voltant de 2.000 llocs de treball en els darrers tres anys, principalment en el sector farmacèutic i electrònic i sobretot en la coneguda empresa de cristalleria que portava el nom del comtat. Això ha convertit Waterford en un dels punts negres de l’atur a Irlanda.

Segons l’empresa, el volum de negoci s’ha reduït un 40% i han decidit reorganitzar-se externalitzant el servei per guanyar eficiència. Les reaccions polítiques no s’han fet esperar i representants dels partits de l’oposició han denunciat la inoperància del govern que promou moltes iniciatives per crear ocupació però que a l’hora de la veritat no serveixen per a res.

Enmig de la polèmica pels pagaments de bonificacions de fins a 700.000 euros a alts funcionaris que tenen com a full de serveis haver enfonsat el país i que ara es jubilen, la indignació dels contribuents va en augment i comença a fer la sensació que, malgrat haver escollit un nou govern, res no canvia i les elits de sempre continuen enriquint-se a costa de molts ciutadans que amb prou feina poden pagar la factura de la llum.

Font: Irish Examiner

Torna a dalt