El pub John Doyle’s a la venda per un 20% del que va costar

El preu que demanen pel mític pub de Phibsboro que dóna nom a la cruïlla entre North Circular Road, Prospect Road i Phibsboro Road exemplifica d’una manera clara la gravetat de la crisi immobiliària que viu el país després que la bombolla esclatés a principi del 2008 i que ha afectat pubs que feien diners a mansalva durant el Celtic Tiger.

Dels 4.2 milions d’euros que van pagar pel John Doyle’s el 2006 ara en demanen 850.000 euros, després que l’Irish National Bank no rebés cap oferta posant un preu de venda d'1 milió. Aquest preu és fins i tot més baix que les 900.000 lliures (1.14m €) que van pagar-se per aquest pub a principi dels noranta durant les acaballes de la crisi econòmica anterior.

L’edifici data del 1860 i la part de la façana de la planta baixa va ser construïda amb el granit que va sobrar de la Saint Peter’s Church, que és molt a la vora. És força habitual trobar treballadors de la veïna de Mountjoy Prison i com a clients més coneguts va tenir l’escriptor Brendan Behan i el botxí de la presó Albert Pierrepoint, de qui diuen que quan venia a Dublin “per feina” anava a prendre un whiskey doble abans de practicar una execució a la forca.

Font: Irish Independent

Torna a dalt