El programa estatal de becaris JobBridge va fent camí

Malgrat haver començat el seu recorregut d’una manera no gaire exitosa col·locant només 8 candidats durant els primers quinze dies, deu setmanes després del seu llançament el programa estatal de becaris JobBridge ja ha cobert una mica més del 20% del total de 5.000 places que hi ha previstes.

Aquesta iniciativa, promocionada actualment en diverses ciutats irlandeses per la ministra de Benestar Social Joan Burton, pretén fer entrar o retornar al mercat laboral tots aquells que portin uns mesos sense feina pagant-los 50 euros setmanals addicionals al subsidi d’atur.

El programa ha estat durament criticat perquè el fet que les empreses participants no hagin de pagar res ha provocat que algunes de les demandes de treball siguin una manera d’obtenir mà d’obra gratuïta i el govern ha reconegut que ha retirat alguns anuncis que no complien amb els requisits. Després d’alguns casos escandalosos fins i tot han aparegut webs on es controla que entre els 2.600 anuncis que hi ha publicats actualment no hi hagi cap demanda sospitosa.

Font: RTÉ

Torna a dalt