El clima irlandès té els seus avantages

Després de l’anunci de Twitter informant que instal·laria la seva seu europea a Dublin, ara ha estat el gegant d’internet Google qui ha decidit construir un centre de dades a Clondalkin (Dublin 22), en una zona on ja hi ha altres empreses multinacionals com Pfizer. Un cop acabat donarà feina a unes 30 persones que faran augmentar encara més el pes de Google en el mercat laboral irlandès on ja compta amb uns 2.200 treballadors.

aquest nou centre de dades requerirà una inversió aproximada de 75 milions d’euros i es preveu que estigui enllestit després d'un període de construcció d’entre 12 i 15 mesos, durant el qual es crearan uns 200 llocs de treball. Serà el tercer fora dels Estats Units (ara n’hi ha a Bèlgica i Finlàndia) i el novè a tot el món; als Estats Units ja n’hi ha 6.

A banda de diverses raons com la posició geogràfica entre Europa i els Estats Units, una llengua comuna, un entorn polític estable, un sistema fiscal molt avantatjós, cluster de les noves tecnologies, els cables de telecomunicacions que creuen l’Atlàntic i que arriben a Europa per Irlanda etc. Google ha triat Dublin pel seu clima fresc, que fa que s’estalviï molts diners en energia per mantenir els centres de dades a una temperatura ideal.

Font: The Journal.ie

Torna a dalt