Molts pubs venen alcohol sense haver renovat la llicència

Els pubs d’Irlanda només poden servir alcohol si tenen la llicència que Hisenda emet anualment i que és vàlida de l'1 d’octubre fins al 30 de setembre, però per obtenir-la cal estar al dia en el pagament d'impostos i és aquí on molts pubs s'han trobat amb un problema atès que els seus ingressos s'han vist reduïts pel descens de negoci derivat de l'enduriment de les lleis que han rebaixat el límit d'alcoholèmia per als conductors i la venda d'alcohol en supermercats a preus molt baixos.

Així doncs, els pubs que tinguin endarreriments amb els Revenue Commissioners només tenen dues opcions: o continuar servint alcohol sense llicència o tancar la paradeta. El problema és general arreu del país però es nota sobretot a les zones rurals on a més dels problemes anteriorment esmentats s'hi ha de sumar el despoblament.

Per exemple, a l'oest de Limerick, el diputat Niall Collins ha dit que ha rebut moltes trucades de propietaris de pubs amb problemes per renovar la llicència i l'única sortida possible seria negociar amb Hisenda un pagament d’impostos a terminis. Al juliol i avançant-se als esdeveniments, l’expresident de l’Associació de Marxants de Vi Paul O'Grady ja va avisar que entre un 20 i un 25% del pubs del comtat de Galway haurien de tancar.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt