Occupy Dame Street, la versió irlandesa d’Occupy Wall Street

La versió irlandesa de l'Occupy Wall Street novaiorquesa s'anomena Occupy Dame Street, que és el carrer on hi ha la seu del Banc Central d'Irlanda, organisme considerat un dels màxims responsables de la crisi bancària per la seva deixadesa a l'hora de regular tot el sistema financer. Abans, quan al final d'un anunci d’una entitat financera hom escoltava “aquesta entitat està regulada pel Financial Regulator”, els consumidors ho veien com una garantia; ara aquesta frase no és garantia de res.

Les demandes principals dels acampats a Dame Street són que tant el Fons Monetari Internacional com la Unió Europea no fiquin el nas en els assumptes irlandesos i que la gent normal no hagi de pagar el deute bancari. També volen un canvi en el sistema polític que permeti una participació democràtica real i finalment reclamen que els beneficis derivats dels recursos naturals de la costa oest d'Irlanda siguin per als ciutadans i no per a les multinacionals petrolieres.

L'acció va començar dissabte passat amb la presència d'unes 80 persones i 12 tendes per acollir els que hi passen la nit i malgrat que la protesta és pacífica, la policia hi ha destinat una dotació per si de cas. Una condició per poder exhibir qualsevol pancarta és que no faci referència a cap partit polític ni sindicat per no segrestar l'esdeveniment.

Font: Irish Times

Torna a dalt