Suprimir l’impost de circulació a canvi de benzina més cara

Eamonn Maloney, diputat del Labour Party per Dublin Sud-oest, ha proposat suprimir l'impost de circulació a canvi d'augmentar l'impost que grava la benzina perquè considera que aquest sistema seria molt més just que l'actual, en què dos automobilistes amb un cotxe igual paguen el mateix import independentment de l'ús que en facin, de la contaminació que generin i del desgast que provoquin a la calçada.

Segons Maloney, suprimint l'antiquat i costós sistema que s'utilitza per cobrar aquest impost s'evitaria l'evasió fiscal que practiquen molts automobilistes, alguns perquè passen per una situació econòmica difícil i d'altres perquè veuen que és molt fàcil no pagar. A més, tant la policia com les administracions locals alliberarien personal que ara es dedica a perseguir els qui no paguen.

Pel que fa a l'associació de conductors AA, un dels seus portaveus ha dit que la idea era bona perquè l’impost de circul·lació a Irlanda era relativament alt en relació a l'ús del vehicle però no seria fàcil d'implementar, a banda d’afectar negativament la Irlanda rural, on la majoria dels habitants necessiten el cotxe per a desplaçar-se perquè no tenen cap altra alternativa.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt