Les asseguradores hauran de tornar a pagar

La Federació Irlandesa de Companyies d'Assegurances (IIF) ha reconegut que li tocarà tornar a pagar una quantitat important de diners com a conseqüència dels forts aiguats que dilluns durant tot el dia i el dimarts pel matí van inundar habitatges i comerços de l'àrea urbana de Dublin. El fet que la zona afectada sigui densament poblada farà que l'import total pugi a uns quants milions d’euros.

Aquest fet arriba només 10 mesos després que les asseguradores haguessin de desemborsar 224 milions d'euros a causa dels dos episodis de nevades i gelades de final de novembre i mitjan desembre. Curiosament aquest fort temporal ha coincidit amb una campanya publicitària de l'IIF advertint que exagerar els danys a l’hora de fer una reclamació es considera delicte.

D'altra banda s'han de lamentar dues víctimes mortals, una dona de nacionalitat filipina que va ser trobada morta en un habitatge soterrani (basement) del barri de Crumlin (Dublin 12) i un policia fora de servei que va ser arrossegat pel riu Liffey a les muntanyes de Wicklow quan intentava ajudar desviant el trànsit cap a zones més transitables. Segons Met Éireann, que ha rebut una allau de crítiques per no haver predit que cauria tanta aigua, el dilluns va ser el dia que ha plogut més a Dublin des que es prenen dades.

Font: Irish Times

Torna a dalt