Joan Burton, la ministra dels descomptes

La ministra de Benestar Social Joan Burton comença a ser coneguda com a ministra dels descomptes per estar negociant una reducció de tarifes amb la companyia elèctrica estatal ESB i la televisió pública RTÉ en relació als imports de la factura de la llum i de la TV Licence, respectivament, que paga en nom dels pensionistes amb pocs recursos.

L'any passat ESB va cobrar 141 milions d’euros però amb l'increment anual de pensionistes (ara n’hi ha 396.000 que es beneficien del programa) i sobretot amb la nova tarifa un 21% més cara, es calcula que la factura de la llum a pagar pel departament de Benestar Social podria enfilar-se fins als 200 milions.

Actualment ESB ofereix a Burton un descompte per volum de l'1%, és a dir, 1.41 milions l'any passat i ha dit que com a molt podria aplicar una reducció de 300.000 euros més. Aquesta xifra tan ridícula ha fet enfurismar la ministra que, segons diuen, treia fum per les orelles sobretot tenint en compte que Pat O'Doherty, el nou director general de l'elèctrica, cobra 318.000 euros.

Pel que fa a la TV Licence Burton negocia un descompte d'entre un 8% i un 10% del total de 60 milions que paga cada any a RTÉ però aquí també topa amb algunes vedettes de la televisió pública que no se n’han adonat que el Celtic Tiger és història i volen mantenir el sou escandalós d'altres èpoques.

Font: Irish Independent

Torna a dalt