El govern paga els deutes de l'Anglo Irish Bank

Seguint les instruccions del Banc Central Europeu el govern irlandès no va aturar el pagament de 715 milions d’euros als inversors que el 2 de novembre de l'any 2006 van comprar bons de l'Anglo Irish Bank, la primera entitat financera d'Irlanda que va haver de ser nacionalitzada a fi d'evitar-ne la fallida. I per al proper mes de gener venç un altre pagament de 1.000 milions.

En principi, el fet que el deute no tingués cap garantia (unsecured) eximiria el govern d'haver de pagar als inversors (to burn the bondholders) i això és el que demanaven alguns partits de l'oposició però, segons paraules del ministre d'Economia Michael Noonan i del Taoiseach Enda Kenny, un impagament crearia una imatge encara més negativa del país als mercats financers internacionals i no hi havia cap més opció.

Així doncs i com a mesura de protesta, diputats, militants i simpatitzants del Sinn Féin i de la United Left Alliance van fer sentir la seva veu a les portes del parlament, no només contra el pagament sinó també per la poca cultura parlamentària del govern que va evitar qualsevol debat a la cambra en una qüestió on hi havia 1.715 milions d’euros del contribuent en joc.

Font: Irish Independent

Torna a dalt