L'impost dels exiliats rics ha estat un autèntic fracàs

La Domicile Levy, l'impost introduït en els pressupostos de l'any 2010 per l'antic ministre d’Economia Brian Lenihan i que pretenia fer pagar els exiliats irlandesos rics, ha estat un autèntic fracàs i de moment aquest any, quan manca una setmana per la data límit, només hi ha cinc persones que hagin passat per caixa.

Aquest impost afecta tots aquells ciutadans irlandesos que visquin a l'estranger, tinguin uns ingressos anuals superiors al milió d’euros i actius a Irlanda per un valor de més de 5 milions. Qui compleixi aquestes condicions està obligat a pagar 200.000 euros per bé que poden obtenir-se deduccions per diversos motius.

El diputat laborista Gerald Nash ha dit que la xifra recaptada és de només 880.000 euros i que això és una presa de pèl que hauria de fer reaccionar el ministre d'Economia Michael Noonan. A més, troba totalment indignant que molts dels que haurien de pagar aquest impost organitzin actes benèfics per al lluïment personal i siguin incapaços de pagar impostos al seu país d'origen.

Font: The Journal.ie       

Torna a dalt