Crisi a Irlanda? Quina crisi?

Segons un estudi de l'empresa Deloitte, els irlandesos tornaran a ser els ciutadans de la Unió Europea que més gastaran durant la temporada de Nadal amb 943 euros per família i d'aquesta manera recuperaran la primera plaça que l'any passat els va arrabassar Luxemburg. I és que per Nadal, a Irlanda hi ha una excitació molt gran per fer regals i que a taula no hi falti de res.

Entrant en detall, 520 euros aniran a regals; 258 a menjar, principalment gall d'indi i porc i finalment 158 euros seran per sortir de festa i anar al pub. Els que estan més contents amb aquestes dades són els comerciants que des de l'any 2008 han vist com la gent cada vegada gastava menys, 400 euros en termes absoluts, sobretot en regals i en menor mesura en menjar.

Per Richard Howard de Deloitte, per Nadal, malgrat la crisi i la reducció d'ingressos, hi ha un desig d'aferrar-se a la tradició consumista típica d'aquesta època i a no estar-se de res. Això es pot veure clarament a qualsevol carrer comercial del país amb aglomeracions de gent carregant bosses plenes de regals o els grans magatzems plens a vessar.

Font: Evening Herald  

Torna a dalt