AIB acata les ordres del govern amb el tipus d'interès

24 hores després d'haver afirmat que no passaria la recent baixada del tipus d'interès per part del Banc Central Europeu (BCE) als seus clients ara el banc AIB se n'ha desdit i diu que sí que ho farà, passant del 3.25% al 3%. No és que siguin les germanetes de la caritat però tenint en compte que l'Estat té més del 99% de les accions la reunió d'ahir entre el govern i els bancs ha desencallat la situació.

Malgrat que la majoria dels altres bancs havien passat la rebaixa als seus clients el tres grans d'Irlanda (AIB, Bank of Ireland i Ulster Bank) no ho van fer, cosa que va fer enfurismar tant el govern com els partits de l'oposició fins i tot demanant l'acomiadament dels directors d'AIB, que és l'únic dels tres bancs amb majoria estatal. En el cas d'aquest darrer banc la raó adduïda era que no havia apujat el tipus quan ho va fer el BCE l'estiu passat i a més, el seu 3.25% era el més baix d'Irlanda.

També ha fet efecte l'amenaça del Tánaiste (viceprimer ministre) Eamon Gilmore de demanar al Financial Regulator si era delicte no passar la rebaixa del BCE. Així doncs, els 50.000 clients d'AIB amb una hipoteca d'interès variable respiren alleujats sobretot quan properament s'anunciaran els pressupostos per a l'any que ve en què es preveuen més retallades de benestar social com les ajudes per pagar els interessos de la hipoteca.

Font: Irish Examiner       

Torna a dalt