Els pressupostos es decideixen al Bundestag

El govern havia fixat el 6 de desembre com el dia per presentar els pressupostos del 2012 però una filtració a la premsa de documents detallats amb les mesures econòmiques que s'implantaran l'any que ve ha fet quedar molt malament tant el Taoiseach Enda Kenny com el ministre d'Economia Michael Noonan, sobretot perquè ha fet la impressió, ja de per sí molt estesa, que és Alemanya qui dicta la política econòmica a seguir.

Segons s'ha sabut, una comissió parlamentària del Bundestag alemany havia d'inspeccionar els comptes de manera confidencial però una filtració de documents oficials ha posat al descobert gran part de les mesures dels propers pressupostos, entre d'altres un augment de l'IVA del 2%, que passarà del 21 al 23% i la introducció d'un impost immobiliari de 100 euros per habitatge. En definitiva, que Irlanda és la riota de tot Europa i en aquest moment tot el món sap quins són els plans del govern per al 2012.

L'oposició no ha deixat passar aquesta oportunitat d'or per fer sang; el Fianna Fáil ha dit que un fet així no tenia precedent i que el govern comunicava la informació a parlamentaris d'altres països abans que als ciutadans irlandesos. Per la seva banda, el Sinn Féin ha dit que aquest assumpte demostra que el Dáil (la cambra baixa del parlament) no té cap poder. Hi ha qui ja l'anomena Bundesdáil.

Font: Irish Examiner

Torna a dalt