Bufetades entre Austràlia i el Canadà per contractar irlandesos

Si fa unes setmanes el ministre de Treball de la regió d'Austràlia de l'Oest demanava a crits que es flexibilitzés la llei respecte a l'emissió de visats per a tots aquells irlandesos que volguessin anar a treballar al continent austral, ara és el Canadà qui ataca i assegura que necessita mà d'obra, entre 30.000 i 40.000 només en el sector de la construcció.

La situació als dos països és la mateixa: una economia forta amb grans projectes en infraestructures i necessitat de personal en els sectors de mines, gas i petroli. I Irlanda té centenars de milers d'aturats amb experiència en aquests sectors, sobretot en el de la construcció i que a més parlen anglès.

No hi ha dades oficials però es calcula que durant els darrers dos anys ja hi ha hagut uns 10.000 irlandesos que s'han traslladat al Canadà, alguns d'ells anant a l'aventura i la majoria amb un visat i treball aconseguits en les diverses fires celebrades a Irlanda amb empreses canadenques i australianes que oferien feina i pack de trasllat que feia difícil tenir un no com a resposta.

Font: Irish Independent

Torna a dalt