La diferència entre “paga extra” i “bonus” equival a 2.500 euros

Els treballadors del banc hipotecari EBS treuen foc pels queixals perquè si res no canvia no cobraran els 2.500 euros que rebien cada any abans de Nadal, amb l'agreujant que els de l'entitat rival Permanent TSB ja van cobrar una paga extra equivalent a quatre setmanes de salari el mes passat. Ambdues entitats estan nacionalitzades i EBS pertany al també nacionalitzat AIB.

La diferència entre els uns i els altres és únicament la paraula escrita als contractes de treball: els de Permanent TSB diuen que el salari anual es dividirà en tretze pagues (dotze més l'extra) i és per això que han cobrat sense cap problema. En canvi, als d'EBS no es parla de paga extra sinó de bonus i el govern diu que en qualsevol empresa estatal no es paguen bonus, sobretot en el sector bancari.

El sindicat UNITE, que representa els treballadors d'EBS, denuncia que aquest bonus no és ben bé un bonus sinó una paga extra malgrat que als contractes aparegui amb el nom de bonus i que les pagues a EBS i Permanent TSB són la mateixa cosa però amb un nom diferent. UNITE es justifica en el fet que aquesta paga s’ha fet efectiva durant els darrers 45 anys i que no es basa en la productivitat dels empleats ni en cap altre criteri.

Font: Irish Independent

Torna a dalt