Cercaran petroli i gas davant la costa de Dublin

L'empresa petroliera irlandesa Providence Resources ha presentat una sol·licitud per poder fer prospeccions davant la costa de Dublin i determinar si hi ha gas i petroli. Més concretament seria a la conca del Kish, zona coneguda pels seus bancs de sorra molt perillosos per la seva mobilitat i que han provocat l'enfonsament de molts vaixells, el darrer que van descobrir va ser una barcassa de la Guinness. Aquesta empresa ja ha fet prospeccions en zones properes (foto) sense cap troballa destacable.

Els detalls del projecte, que rep el nom de Dalkey Island, romandran exposats a les comissaries de Dalkey i Dún Laoghaire (Sotscomtat de Dún Laoghaire-Rathdown) perquè tot aquell qui ho vulgui els pugui inspeccionar. En cas que se'ls atorgui la llicència podran fer tests sísmics i perforacions per determinar quines quantitats hi ha i si la seva explotació seria rendible.

El tema gas i petroli a Irlanda és una font de polèmica pel fet que, a diferència d'altres països com Noruega en què bona part dels beneficis van a parar a l'Estat, el govern irlandès gairebé regala els recursos naturals a les empreses del sector. Com ja ve denunciant la plataforma Shell to Sea, Irlanda no rep cap tipus de royalty i l'impost de beneficis per aquestes empreses és només del 25%.

Font: Irish Times

Torna a dalt