Els treballadors d'EBS tornaran a fer vaga

Després de la vaga realitzada per uns 300 treballadors el passat 20 de desembre i en no haver-se resolt l'afer del bonus segons uns o paga extra segons els altres, els empleats del banc hipotecari EBS hi tornaran, en aquesta ocasió serà el 26 de gener i tenen previst formar piquets informatius no només a la seu central de Ballsbridge (Dublin 4) sinó també a la xarxa d'oficines.

Aquest bonus s'havia cobrat des de feia molts anys però el govern el va prohibir aquest darrer Nadal perquè EBS és una empresa nacionalitzada i en el sector públic no es paga res que no sigui el salari. D'una banda els treballadors diuen no és un bonus sinó una paga extra però el govern replica que als contractes hi apareix la paraula bonus i que, a més, no és del mateix import que el salari mensual per la qual cosa no es pot considerar una part del salari ordinari.

D'altra banda Ulster Bank ha anunciat que, com a conseqüència de la reestructuració de les seves operacions com a part del grup Royal Bank of Scotland, acomiadarà uns 950 treballadors, 600 a la República d'Irlanda i 350 a Irlanda del Nord. L'any 2009 ja va retallar 1.000 mil llocs de treball que juntament amb l'anunci d'ahir farà que el banc compti amb una plantilla de poc més de 5.000 treballadors a tota l'illa.

Font: RTÉ

Torna a dalt