Primers fruits de la visita de Xi Jinping

Davant l'exigència de grups pro drets humans perquè el govern posés sobre la taula la manca de democràcia a la Xina Enda Kenny va replicar dient que la visita del vicepresident xinès Xi Jinping seria de marcat caràcter econòmic i comercial. Així ha estat i l'estada de la delegació asiàtica ja ha donat els primers fruits, curiosament, amb una empresa que comercialitza fruita.

Keelings Fruit, l'empresa del sector de l'hortifruticultura que conrea i ven tot tipus de fruita i verdura als grans supermercats, ha venut a diversos agricultors xinesos un sistema de control d'inventari que permet treure un rendiment màxim en la gestió de productes que caduquen al poc temps com la fruita. Aquest sistema ha estat desenvolupat per la pròpia empresa durant els darrers 15 anys.

Altres acords econòmics inclouen la gestió de diverses explotacions a les províncies xineses de de Shangong i Xinjiang i la importació d'una pera molt exòtica anomenada Korla, amb un volum de facturació estimat de 4 milions d'euros en dos anys a partir del 2013. Pel que fa a l'exportació dels productes irlandesos cap a la Xina molt probablement seran maduixes, gerd i nabiu.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt