Hisenda diu que el que no sigui te ha de dur IVA al 23%

Hisenda diu que el que no sigui te ha de dur IVA al 23% Diferents infusions / Foto: Liffey

Els amants de les infusions podrien haver de canviar els hàbits després que Hisenda, que darrerament fila molt prim a l'hora d'aplicar la legislació fiscal, hagi confirmat que totes les infusions que no siguin te han de gravar-se amb un 23% d'IVA. Així doncs, si els productors i venedors volen traspassar l'augment al consumidor final beure una infusió de menta o camamilla podria encarir-se un 23%.

Hisenda defineix el te com un producte derivat de la planta on floreix el te, ja sigui del negre o del tradicional. Per contra, les infusions d'herbes no sorgeixen de la planta del te i és per això que s'han de gravar al 23%. Aquesta decisió s'ha pres després que un advocat que representava una empresa distribuïdora els preguntés sobre la qüestió.

Jorg Muller, propietari de l'empresa Solaris Botanicals, ha afirmat que gravar les infusions al 23% farà que molts consumidors es passin una altra vegada al te tradicional després que durant els darrers anys les infusions d'herbes hagin estat molt de moda. Per complicar encara més la situació Muller va preguntar sobre el tema a la Hisenda britànica i li van respondre que totes les infusions es gravaven al 0%, per la qual cosa a Irlanda del Nord no hi haurà canvis.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/jWtf

 

Torna a dalt