L’estació de "The Quiet Man" avança a tota màquina

L’estació de "The Quiet Man" avança a tota màquina L'estació de Ballyglunin, Comtat de Galway / Foto: Ballyglunin Railway Restoration Project

Fins no fa gaire l'estació de tren de Ballyglunin (Comtat de Galway) queia a trossos fruit de la manca de manteniment, totalment comprensible atès que, després de més de cent anys de servei, el darrer tren que hi va passar ho va fer l'any 1976; això, sumat als embats dels elements de la natura, havia causat estralls a la seva estructura, sobretot al sostre, que corria el risc d'ensorrar-se.

De tota manera, la de Ballyglunin no és una estació qualsevol i és que l'any 1951 s'hi va rodar l'escena inicial de la pel·lícula The Quiet Man (vídeo a sota), un clàssic de John Ford que tenia Maureen O'Hara i John Wayne com a protagonistes i que es va estrenar l'any següent; al film l'estació es deia “Castletown”. Així doncs, l'edifici ha tingut més sort que moltes altres estacions de línies tancades fa anys i un grup de nostàlgics del cinema, així com alguns residents de la zona, van decidir d'intentar salvar-la.

En aquest sentit, les forces vives de la comunitat local van endegar una campanya de micromecenatge que, conjuntament amb una subvenció pública, va recaptar més de 100.000 euros. A principi d'aquest mes es va completar la primera fase, la renovació del sostre, i ara s'espera que a l'estiu es pugui obrir l'estació als turistes, amb un cafè-bar on s'oferirà informació sobre l'extensa història del lloc, destacant el seu passat cinematogràfic, mitjançant visites guiades.

I l'ambició no s'acaba amb un cafè i les visites turístiques sinó que els responsables del projecte voldrien que els trens acabessin amb 42 anys d'absència i tornessin a passar per l'estació, tot i que com explica Mark Gibson, portaveu del Ballyglunin Railway Restoration Project, es necessitaria una important inversió per a reparar les vies. Segons Gibson, hi ha potencial per a trens de passatgers i de mercaderies, però sobretot per a trens turístics dels antics, amb vapor i xiulet inclosos, que ara s'han posat molt de moda.

Font: Irish Examiner

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt