Els artistes de carrer de Galway en peu de guerra

Els artistes de carrer de Galway en peu de guerra L'Eyre Square de Galway / Foto: Liffey

Malgrat la neu, el calabruix i una temperatura gèlida, ahir al matí els artistes de carrer de Galway agrupats a la Galway Buskers' Community van dur a terme un acte de protesta, en forma de festival d'actuacions en cadena, a fi de mostrar el seu rebuig a la proposta de normativa de l'ajuntament que limitaria la llibertat de decidir la durada, la ubicació i els instruments utilitzats en les seves actuacions.

Durant la protesta, que va tenir com a lema “El nostre art, els nostres carrers, la nostra responsabilitat”, es va demanar a l'ajuntament que s'impliqui a l'hora de canviar la normativa que, si s'aprovés, prohibiria els artistes d'actuar en un mateix lloc durant més de dues hores, fer ús de tambors i només permetent els amplificadors, de piles, a partir de les sis de la tarda. En aquest sentit, la música no s'hauria de sentir a més enllà de 35 metres.

Un altre punt de la normativa prohibiria les actuacions que poguessin causar alarma, angoixa o ser ofensives per a qualsevol persona que les veiés, un establiment comercial, l'ajuntament o la Garda. Niceol Blue, portaveu de la Galway Buskers' Community, ha denunciat que aquest punt és un clar atac a la llibertat d'expressió.

Els ciutadans poden presentar les seves observacions i al·legacions fins al 20 de desembre i l'ajuntament hauria de prendre una decisió durant el primer trimestre del 2018. La comunitat de buskers de Galway té uns 60 membres, 30 dels quals actuen de manera permanent a la ciutat que, oficiosament, és considerada la capital cultural d'Irlanda.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt