Gaeilge24, el repte de parlar gaèlic durant 24 hores

Gaeilge24, el repte de parlar gaèlic durant 24 hores Informació sobre el Gaeilge24 / Foto: @gaeilge24 via Twitter

Avui més de 30.000 alumnes repartits entre 320 escoles afrontaran el repte de parlar gaèlic durant tot el dia en una jornada batejada com a Gaeilge24 (gaeilge és el nom que rep la llengua en gaèlic). L'esdeveniment estarà coordinat per la històrica entitat en defensa de la llengua irlandesa, Conradh na Gaeilge (Lliga Gaèlica), i enguany s'arriba a la cinquena edició, que té premi especial i és que és la primera vegada que s'ha aconseguit la participació d'escoles dels 32 comtats irlandesos.

Segons Niall Comer, president de Conradh na Gaeilge, la iniciativa té l'objectiu d'aportar al jovent una experiència positiva amb la llengua, una cosa que no sol ser habitual a les escoles puix que el mètode emprat per a ensenyar la llengua, molt basat en literatura i poesia i no en situacions del dia a dia de la vida moderna, fa que per a molts alumnes l'experiència sigui un mal tràngol, a banda que quan acaben l'escolarització no en saben ni un borrall.

El Gaeilge24 no només es farà a les escoles sinó que també s'encoratjarà els alumnes d'estendre-la als membres de la seva comunitat local, encara que sigui utilitzant quatre paraules que recordin de quan estudiaven, és a dir, el que popularment es coneix com a "cúpla focail" (unes quantes paraules). A més, es farà una col·lecta i els diners recaptats es destinaran a promocionar el gaèlic arreu del territori.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt