Panellets a dojo a la trobada dels Patufets Verds

Panellets a dojo a la trobada dels Patufets Verds Els panellets dels Patufets Verds / Foto: Liffey

El Centre Cívic i Juvenil Le Chéile de Donnycarney (Dublin 5) va agafar una forta flaire de panellet durant la trobada celebrada ahir al matí pels Patufets Verds, el col·lectiu més jove de la comunitat catalana de Dublin i rodalia que no para de créixer, que va produir panellets de diverses varietats, tot i que es va imposar clarament el de pinyons, tota una icona de la festa.

El taller va reunir uns vint patufets que van asseure's al voltant d'una taula i van començar a treballar seguint les instruccions del xef Jordi, que va explicar com s'havia de preparar la massa i deixar-la ben compacta a fi d'evitar de veure les dramàtiques imatges de tenir més massa entre els dits o a la roba que no pas al panellet en si. Un cop ja s'havia treballat la massa es va procedir a enganxar els pinyons, a pintar-los i a posar-los al forn.

Mentre s'escalfaven es va fer un pica-pica amb productes de la terra com fuet i xoriço, així com patates xips i refrigeris, moment en què els pares i altres convidats van aprofitar per petar la xerrada i comentar l'actualitat. Un cop escalfats van posar-se sobre el taulell i finalment es van repartir entre les famílies, a tant per barba, i els convidats. També es van repartir castanyes.

Els Patufets Verds són un grup de pares i mares residents a Irlanda que han creat l'Escola Catalana de Dublín amb l'objectiu d'ensenyar i difondre la llengua catalana així com la nostra cultura i tradicions amb un mètode d'aprenentatge motivador i lúdic basat en la participació activa dels alumnes. Els cursos són impartits per una professora amb l'ajuda dels pares si la situació així ho requereix.

També organitzen sortides o trobades amb altres grups per fomentar l'aprenentatge de la cultura catalana i establir i mantenir el sentiment de comunitat; de tota manera i a fi de no aïllar-se de la realitat on viuen els nens, celebren les festivitats del calendari català creant un lligam continu entre el calendari irlandès i les tradicions de Catalunya.

URL curta: bit.ly/2ztw0CN

GALERIA DE FOTOS a sota

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt