La Pegatina omple la Button Factory de ritme i festa

La Pegatina omple la Button Factory de ritme i festa La Pegatina a la Button Factory / Foto: Liffey

Semblava molt difícil de creure que uns individus provinents de Montcada i Reixac, una població travessada per rieres d'aigua tèrbola, autopistes ben farcides d'asfalt, vies de tren a mansalva, amb menció especial per a l'estació més lletja de Catalunya, Montcada Bifurcació, i la cimentera Asland havent-se carregat el turó insígnia de la vila, poguessin fer res de bo al sempre festiu i alegre [i alcoholitzat] Temple Bar (Dublin 2) però sí, La Pegatina va omplir de ritme i festa una Button Factory plena a vessar.

Els de Montcada van fer moure la carcanada als assistents, unes 550 persones de procedència diversa però majoritàriament catalans i espanyols, a ritme de rumba catalana, reggae, ska i orquestra de festa major, una música que no és gaire habitual a la capital irlandesa, més avesada a les bandes anglosaxones. Durant el concert, que va durar gairebé dues hores, La Pegatina va fer un repàs al seu repertori, amb temes molt ballables cantats majoritàriament en castellà però també en català, italià (la de la cosina Francesca) i francès.

Cap al final del concert va ser quan el grup va interactuar més amb el públic, proposant-los un exercici d'intercanvi de paraules de dificultat creixent que van ser superats amb més o menys èxit i també li van explicar a la tita Maricarmen la crua realitat sobre el seu fill, un habitual dels after hours i el darrer a sortir de totes les raves. Després del concert els integrants del grup van barrejar-se amb el públic i van fer-se fotos amb tot aquell qui ho volgués, a banda de vendre articles de marxandatge.

Amb el seu concert a Dublin, que forma part del World Tour 2017, una gira que els durà a altres ciutats europees com Londres o Edimburg, La Pegatina s'afegeix a altres bandes o artistes catalans, com Pau Alabajos, Els Amics de les Arts, Joan Dausà o els Manel, aquests darrers actuant ara fa un mes a The Grand Social, que han decidit de sortir a l'estranger a donar a conèixer la música que es fa a Catalunya.  

URL curta: bit.ly/2r4kCJH

1 comentari

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt