Manel omple i fa vibrar el Grand Social de Dublin

Manel omple i fa vibrar el Grand Social de Dublin Els Manel a The Grand Social, Dublin / Foto: Liffey

Els catalans de Dublin i rodalia no solen tenir gaires oportunitats de veure els grups més nostrats en directe i és per això que quan, molt de tant en tant però cada vegada més sovint, n'hi ha un que fa una visita a la capital irlandesa l'èxit d'assistència està assegurat, sobretot si es tracta, com en aquest cas, d'un dels grups de més èxit del panorama musical català dels darrers anys.

Així doncs, no és estrany que les 270 entrades que van posar-se a la venda anticipadament s'esgotessin uns dies abans del concert, amb només 30 entrades disponibles a taquilla per als més despistats, i la sala The Loft de The Grand Social, el pub antigament anomenat Pravda situat a tocar del Ha'penny Bridge, quedés petita i amb el pas dels minuts acumulés molt de caliu humà, sobretot amb les cançons més ballables com "Sabotatge".

El concert, que forma part de la gira internacional del grup que els havia portat a Londres el dia abans, va començar força puntual pocs minuts després de les vuit del vespre i a diferència de moltes estrelles de la música, que mantenen la distància amb el públic, Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé van creuar tota la sala fins a l'escenari davant la sorpresa dels assistents, que van tardar a reaccionar perquè segurament no s'ho esperaven ("Ei, però aquests no són els Manel?").

L'actuació va engegar amb "Les Cosines", cançó inclosa al “Jo Competeixo”, darrer disc dels barcelonins i que va fer de fil conductor del concert, però també van tocar els clàssics més coneguts de la banda com “Boomerang” (vídeo a sota), “Al mar” (versió Seat Ibiza groc), “Ai, Dolors” i “Benvolgut”, que van fer vibrar de valent la sala amb un directe molt potent.

Al cap de més d'una hora de concert els Manel van donar les gràcies al públic i van abandonar l'escenari dient que allò s’havia acabat, però els assistents, tot i saber perfectament que tornarien, va exigir més festa tot cridant “No n'hi ha prou”. Els Manel van tornar i van continuar. Guillem Gisbert, malgrat reconèixer que la majoria del públic era català, va dirigir-s'hi en anglès per si de cas, a banda de dir que tots eren molt guapos.

Un cop acabat el concert van sortir de la mateixa manera com havien entrat, és a dir, creuant la sala entre el públic, però al cap d'una estona, quan n'hi havia molts que havien marxat, els quatre exalumnes del Costa i Llobera van tornar a la sala i van mostrar-se totalment accessibles, despatxant i fent-se fotos amb tothom qui ho volgués.

Amb tot, cada vegada són més els artistes catalans que visiten Dublin i en els darrers anys ja han vingut gent com Pau Alabajos, Els Amics de les Arts i Joan Dausà. I per al mes de juny ja hi ha programat un concert de La Pegatina.

Ei Vanessa, si llegeixes això, una abraçada molt gran.

URL curta: bit.ly/2rd2hKe

Media

3 comentaris

 • Marquitus

  Escrit per Marquitus

  Dilluns, 15/05/2017

  El millor de tot va ser la "pèrdua" del teu anorac lila! Impressionant!! Huahuahua!!!

  Report
 • Tere Ramos

  Escrit per Tere Ramos

  Dilluns, 15/05/2017

  Molt bon article Marc! Va ser un molt bon concert! mirant ja cap a La Pegatina!

  Report
 • Joan Pau

  Escrit per Joan Pau

  Dilluns, 15/05/2017

  Gran concert! ja tinc ganes del proper 9 de juny amb La Pegatina! :D

  Report

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt