La prova de la biblio sense personal genera dubtes

La prova de la biblio sense personal genera dubtes La biblioteca de Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

Des del novembre del 2014 s'ha dut a terme una prova pilot de biblioteca sense personal d'atenció a l'usuari a Tullamore, Banagher (ambdós al comtat d'Offaly) i Tubbercurry (Comtat d'Sligo) i ara al gener aquesta iniciativa anomenada “My Open Library” (la Meva Biblioteca Oberta) vol ampliar-se a 23 biblioteques més. En principi, l'augment de biblioteques participants és el resultat del bon resultat de la prova pilot però les dades obtingudes de l'Offaly County Council ho posen en dubte.

En aquest sentit, durant la prova pilot a Offaly s'ha cancel·lat temporalment la targeta d'usuari a 111 persones per no haver respectat les condicions d'ús. Entre d'altres incompliments hi ha entrar a la biblioteca just darrere d'un altre usuari (com qui entra al metro sense pagar enganxat a algú, pràctica coneguda com a “tailgating”), deixar la targeta a algú altre o obrir-li la porta a algú. Un cas va ser per anar borratxo i en sis ocasions hi va haver qui hi va anar amb els nens i no els va controlar.

El pla “My Open Library” ha estat rebutjat pels bibliotecaris, que han assegurat que l'informe que titlla d'èxit la prova pilot no és gaire acurat, sobretot quan diu que no hi ha hagut cap tipus de comportament incívic i que tots els usuaris han respectat el reglament.

Per la seva banda, el ministre d'Administracions Locals, Simon Coveney, ha recordat que la iniciativa permet d'obrir més hores, de vuit del matí a deu del vespre, flexibilitzant l'horari i adaptant-se millor a les necessitats de més usuaris. De tota manera, Coveney també ha recordat que la decisió depèn de l'administració local i per exemple, els regidors de l'ajuntament de Dublin ja hi han votat en contra.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2iVzFkK 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt