L'alegria a casa dels pèl-rojos només ha durat 7 anys

L'alegria a casa dels pèl-rojos només ha durat 7 anys Els pèl-rojos al seu festival / Foto: Irish Redhead Convention via FB

Després de segles essent víctimes de tot tipus de bromes i humiliacions els pèl-rojos van poder començar a mostrar amb orgull el seu color de cabell al festival que durant set anys s'ha celebrat a Crosshaven (Comtat de Cork), un esdeveniment que ha comptat amb la presència d'hordes de pèl-rojos arribats d'arreu del món, amb majoria d'irlandesos i escocesos, que són les poblacions on, segons alguns estudis, hi ha més gent amb ADN pèl roig. Al festival hi ha tot tipus d'activitats i fins i tot s'escull un rei i una reina, a l'estil carnestoltes, la família més nombrosa o la millor barba.

Nogensmenys, la casa del pèl-roig és com la del pobre, és a dir, que l'alegria no hi dura gaire, i Joleen Cronin, la fundadora de l'Irish Redhead Convention, ha anunciat que de moment no hi haurà més edicions. El motiu principal és que amb la venda d'entrades, les petites aportacions del comerç local i no tenint cap patrocinador fort no es pot fer front a l'augment dels costos derivat de la gran afluència de visitants, a banda que els fons provinents de les administracions públiques són mínims.

En aquest sentit Cronin troba molt decebedor la subvenció de l'administració, que ha titllat d'autèntica broma, sobretot tenint en compte la injecció de diners a l'economia local que suposa la presència de milers de persones i el canvi en la percepció negativa que la societat ha tingut històricament amb aquest col·lectiu.

En l'edició d'enguany, celebrada del 19 al 21 d'agost, els costos van ser de 26.000 euros, el fons per a festivals regionals de Fáilte Ireland hi va posar 2.000 euros i al Cork County Council se li van demanar 15.000 euros però va rebutjar la sol·licitud i no hi va posar ni un cèntim.

Així doncs, malgrat tenir un impacte d'uns 200.000 euros a l'economia local, els organitzadors es van quedar curts d'11.000 euros, per la qual cosa ara aturaran la maquinària durant un any i intentaran resoldre el problema del finançament a fi de poder tornar en el futur oferint un festival de qualitat sense perdre-hi diners.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2gUtMGS

Foto original

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt