L’Artane Music Band diu que no canvia de nom

L’Artane Music Band diu que no canvia de nom La Banda d'Artane a la desfilada de Sant Patrici / Foto: Liffey

La moció presentada pel regidor municipal Mannix Flynn demanant el canvi de nom de la Banda de Música d'Artane ha encès la polèmica amb aquesta entitat del barri dublinès homònim perquè no se'ls ha consultat res i perquè estan molt orgullosos d'anar arreu amb aquest nom. La base de la moció de Flynn és que el nom actual té connotacions negatives per la relació entre la banda i la Saint Joseph's Industrial School d'Artane.

La banda musical va ser fundada l'any 1872 i va ser nodrida per nois provinents de la Saint Joseph's, una escola administrada per l'orde dels Christian Brothers que va tancar l'any 1969; a partir de llavors la banda va acceptar tots els nois del barri i ara fa 20 anys també va començar a acceptar noies. El problema és que els Christian Brothers, coneguts popularment com “The Brothers”, han estat al centre dels escàndols sobre abusos sexuals a menors perpetrats durant dècades a les escoles d'Irlanda.

Així doncs, Flynn creu que el nom actual recorda massa el passat més fosc de la banda i com que els seus integrants sempre han estat molt involucrats amb els esports gaèlics, de fet són els que toquen al Croke Park a les grans ocasions com a les finals de l'All Ireland, els nous noms proposats han estat “GAA Band” o “All-Ireland Band”.

De tota manera, sembla que la proposta no arribarà gaire lluny perquè Keith Kelly, director de l'Artane School of Music, ja ha assegurat que no tenen cap intenció de canviar de nom i és que l'escola forma part del barri; en aquest sentit, Kelly recorda que la majoria de bandes d'Irlanda duen el nom del lloc d'on són. Tot i reconèixer el passat fosc de l’època dels Brothers, el director assegura que canviar de nom seria com voler negar aquesta part tan difícil de la història.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2cibCNe

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt