Demanen una quota del 30% de música autòctona

Demanen una quota del 30% de música autòctona Un aparell de ràdio / Foto: Liffey

El fet que la llengua majoritària a Irlanda sigui la mateixa que la dels cantants o grups musicals més coneguts mundialment, és a dir, l'anglès, fa que no calguin les quotes lingüístiques que s'han implementat en d'altres països però, d'altra banda, això no vol dir que els artistes autòctons disposin de més temps a les ones de les emissores irlandeses. De fet, és més aviat el contrari i és que la gran quantitat de música provinent dels Estats Units o del Regne Unit els ha esborrat del mapa.

A fi de canviar una mica la situació el diputat laborista Willie Penrose ha proposat que es reservi un 30% del temps de les ràdios a artistes irlandesos; d'aquesta manera s'incentivaria la indústria musical de l'illa i augmentaria la visibilitat de la cultura local. Segons el diputat laborista, actualment només un 3% del temps radiofònic es destina a música produïda aquí, inclosos els conegudíssims U2.   

Penrose assegura que els qui diuen que no cal una quota com aquesta s'equivoquen, com així ho demostra el baix nombre d'artistes irlandesos que poden viure de la seva música. A més, no hi ha cap risc que la llei sigui considerada discriminatòria per les autoritats europees perquè una llei igual ja s'aplica a França de fa temps.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/29PTWbf

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt