Els Saballuts omplen de castells el centre de Dublin

Els Saballuts omplen de castells el centre de Dublin Els Saballuts en plena acció / Foto: Liffey

Fins ara l'únic castell del que es tenia constància a Dublin era el Dublin Castle però aquest dissabte li ha sortit una molt vistosa competència amb l'actuació dels Saballuts, la colla castellera de Sabadell que ha vingut de visita a la capital irlandesa i que ha omplert de construccions humanes diversos punts emblemàtics de la ciutat.

El periple ha començat una mica abans de les onze del matí a la Mansion House de Dawson Street (Dublin 2), residència oficial de la primera autoritat municipal, on han estat rebuts per la batllessa Críona Ní Dhálaigh, del Sinn Féin, que ha ostentat el càrrec durant el darrer any. Davant de l'edifici, que té 300 anys d'història al damunt, s'han fet dos castells, un amb agulla, i s'ha ballat al ritme de les gralles, que han interpretat la Polca d'Ours, entre d'altres. També s'ha tingut un detall amb els Castellers d'Irlanda, que han participat en un pilar de tres, a banda de formar part de la pinya en diversos castells.

Acabada l'actuació Ní Dhálaigh ha entregat una placa commemorativa als representants dels castellers on hi havia inscrita la paraula Saoirse (llibertat en gaèlic). Posteriorment, tothom qui ho ha volgut s'ha fet una foto amb la batllessa, que s'ha mostrat molt amable i receptiva i que no ha tingut cap inconvenient a aparèixer amb una bandera estelada.

La segona actuació ha tingut lloc a Saint Stephen's Green (Dublin 2), un terreny que ha presentat una mica més de dificultat. L'emplaçament inicial s'ha considerat que era un terra molt tou i és per això que s'ha decidit d'anar a una zona amb asfalt. Carregar i descarregar el primer castell al Green ha costat força i no ha arribat fins al tercer intent, atès que els dos primers, un 4d8, no han reeixit perquè el petit desnivell del terreny els ha desquadrat. A la tercera ha anat a la vençuda i finalment s'ha pogut descarregar un 5d7.

Després d'una pausa per a fer un mos i anar al lavabo, el Saballuts hi han tornat amb més força que mai i sembla que l'orografia del terreny ja no ha estat cap problema perquè han descarregat dos castells més sense cap incidència, acabant l'actuació amb tres pilars de quatre.

Després s'han desplaçat cap al tercer punt d’actuació, a Merrion Square, on acabava la Pride Parade, i més tard han completat el seu periple a la Temple Bar Meeting House Square.

GALERIA DE FOTOS I VíDEOS a sota

URL curta: bit.ly/28UcCob

Media

Torna a dalt