Els buskers podrien haver de cantar a plena veu

Els buskers podrien haver de cantar a plena veu Actuació musical a Henry Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

L'ajuntament de Dublin continua sense sortir-se'n a l'hora de gestionar les molèsties causades per alguns músics de carrer, coneguts popularment com a “buskers” i amb una llarga tradició a la ciutat, i sembla que anirà una mica més enllà en les limitacions que ha imposat fins ara als artistes.

Fa un any va entrar en vigor una normativa que regulava alguns aspectes de les actuacions, com fixar un horari o no passar dels 80 decibels, però l'augment del nombre de queixes, el 83% de les quals relacionades amb el volum, ha fet que el consistori comenci a anar a l'arrel del problema.

Així doncs, properament podria prohibir els amplificadors i els músics haurien de cantar una mica més fort, sobretot aquells que toquin en carrers molt concorreguts com Henry (Dublin 1) o Grafton (Dublin 2). Tanmateix i com a contrapartida, es podrien relaxar les restriccions actuals pel que fa a horaris i ubicació.

Per la seva banda, un portaveu de la Dublin City Buskers, una organització que representa la majoria dels 470 artistes que han obtingut el permís municipal, ha mostrat el seu desacord amb la possible prohibició d'utilitzar amplificadors alertant que, en molts casos, això els impossibilitarà d'actuar.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/28J14Tw

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt