Concert de Joan Dausà a l'Stag's Head de Dublin

Concert de Joan Dausà a l'Stag's Head de Dublin Joan Dausà durant l'actuació / Foto: Liffey

Ahir a la tarda el soterrani de l'Stag's Head, un dels pubs més tradicionals del centre de Dublin, va omplir-se de gom a gom per escoltar Joan Dausà, l'actor i cantautor de Sant Feliu de Llobregat, en el seu primer concert a l'estranger, una actuació que podria ser l'inici d'una nova etapa a la seva vida tot i que sense saber ben bé cap on anirà la cosa, una situació d'incertesa però plena de projectes que probablement va ser l'origen del títol del seu disc “On seràs demà?”.

Dausà va repassar part del seu repertori, acompanyat d'una guitarra i d'una harmònica, amb històries que parlen de les relacions humanes del dia a dia com “Parlant de tu i de mi”, “Truca'm” o la més coneguda del públic i que va tancar el concert, “Jo mai mai”, unes cançons que poden semblar tristes però que, com diu el de Sant Feliu, no et deixen trist. Durant el concert hi va haver molta interacció entre el cantant i el públic en un ambient molt íntim, gairebé de tu a tu, tot i que hi havia unes 75 persones, inclosos alguns nens que no havien assistit mai a cap concert.

Com no podia ser de cap altra manera, no només en la seva carrera com artista sinó a la seva vida en general, Dausà també va tenir present la seva mare i va cantar alguna cançó molt influenciada pels esdeveniments que van tenir lloc poc després del seu naixement com “M'hauria agradat”.

Com a deferència cap als assistents irlandesos, Dausà va fer un concert bilingüe intercalant el català i l'anglès, les dues alhora i també una cançó en castellà. Tenint en compte l'escenari, el de Sant Feliu també va atrevir-se amb dos clàssics de la música típica de pub irlandès: Wild Rover i Galway Girl; en acabar aquesta darrera cançó, Dausà va marcar-se una versió en català de la tornada acompanyat dels estudiants de català a la National University of Ireland de Maynooth, que l'havien començat a estudiar dijous quan el cantant va fer-los una visita a classe.

En acabar el concert Dausà va parlar animadament amb els assistents, va fer-se fotos i va signar discs. L'acte va ser organitzat pel Catalan Council of Ireland amb la col·laboració de les forces vives de la comunitat catalana a Irlanda.

Vídeos aquí.

Torna a dalt