Els calçots tornen amb força a Dublin, ara al Boqueria

Els calçots tornen amb força a Dublin, ara al Boqueria La ració de 20 calçots / Foto: Liffey

Després de l'èxit de la primera calçotada organitzada pels Castellers d'Irlanda ara fa un any al Dicey's de Harcourt Street (Dublin 2) ahir va celebrar-se'n la segona edició. En aquesta ocasió la cita va tenir lloc al restaurant Boqueria, situat a Stoneybatter (Dublin 7), un barri que s'ha posat molt de moda darrerament amb l'obertura d'una gran quantitat de cafès i restaurants i que ha esdevingut la nova Meca del moviment hipster.

El restaurant tanca els diumenges però van obrir expressament per la calçotada, és a dir, que tota la clientela que hi havia hi va anar a menjar calçots. A destacar el gran servei ofert pel personal del local, que va atendre molt amablement totes les demandes dels calçotaires.   

Abans de començar a endrapar el producte estrella els assistents que van poder aconseguir una de les 45 places van degustar tres tapes: una pasta de patata banyada amb maonesa d'all i salsa de tomàquet picant, unes croquetes de formatge manxec amb salsa de tomàquet i mostassa i un risotto amb salsa de porro i guatlla en escabetx.

Després van arribar els calçots, a 20 per persona tot i que es va poder repetir, que van ser sucats alegrement a la salsa romesco enviada de franc per Conserves Ferrer, l'empresa de Santpedor que ha esdevingut proveïdora oficial dels catalans de Dublin àvids de menjar calçots. Per postres hi havia una intrigant hamburguesa amb patates fregides que va resultar ser dues galetes amb xocolata al mig acompanyada de melmelada i maduixa. Pel que fa al beure, hi havia aigua, vi i cervesa Moritz, tota una sorpresa per ser Dublin.

Un cop acabat l'àpat va arribar el sorteig d'ampolles de vi, xarrups de vodka al moment (on the spot), calçots i pots de salsa romesco. El Joan Pau, organitzador i mestre de cerimònia que no va seure ni un moment malgrat les diverses súpliques dels presents, va començar el sorteig amb una baralla de cartes però com que després de tres intents la cosa no va funcionar es va decidir que cadascú escriuria el seu nom darrere el número. L'atzar i les mans innocents van fer que els premis no estiguessin gaire repartits i n'hi va haver que, havent acaparat diversos paquets de calçots, podran organitzar una calçotada sense temor de quedar-se curts.

GALERIA DE FOTOS a sota

URL curta: bit.ly/1pFBJQU

Torna a dalt