Els buskers hauran de passar un càsting municipal

Els buskers hauran de passar un càsting municipal Músics de carrer a Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Ja fa temps que l'ajuntament de Dublin s'ha pres molt seriosament les possibles molèsties generades pels artistes de carrer, coneguts com a “buskers”, i el passat mes d'abril va començar a implementar una sèrie de normes per tal de posar una mica d'ordre amb relació a horari, volum, ubicació i emissió de permisos, uns 700 en total. Per ara, sembla que el sector ha millorat i les queixes de comerciants i vianants han disminuït.

De tota manera, una queixa que encara és habitual és el pobríssim repertori d'alguns artistes, cosa que fa que les seves actuacions siguin un suplici més que no pas un espectacle agradable. Així doncs i amb el vistiplau de l'Organització d'Artistes de Carrer de Dublin (DSPO), l'ajuntament farà càstings per tal de determinar si un artista o grup té un nivell decent i no actua tocant de qualsevol manera amb l'única intenció de recaptar diners.

La DSPO ha vist la iniciativa molt positivament perquè els artistes sense qualitat malmeten la reputació de tot el col·lectiu. A fi d'evitar la molèstia causada quan algú toca les mateixes cançons diverses vegades el jurat municipal també verificarà que el repertori és variat i suficient per actuar durant una hora sense repetir-se; seixanta minuts serà el temps màxim que un artista podrà romandre en un mateix lloc, ara són dues hores.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/mgwI

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt