Segona visita de Darth Vader a Skellig Michael

Segona visita de Darth Vader a Skellig Michael L'illa d'Skellig Michael / Foto: Wikipedia

Malgrat les objeccions de diversos col·lectius ecologistes i d'An Taisce, un ens que s'encarrega de protegir el patrimoni arquitectònic i natural d'Irlanda, Darth Vader tornarà a visitar la remota illa d'Skellig Michael, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i situada a uns dotze quilòmetres de la costa del comtat de Kerry. L'any passat ja hi va passar uns dies i va alegrar l'economia de la zona donant feina a unes 70 persones.

La dificultat d'accés la fa molt adient per a pel·lícules com “La Guerra de les Galàxies” perquè el paisatge és molt feréstec, és una illa molt vertical, i només hi viuen ocells. Precisament és el tema ocells el que ha generat més polèmica atès que l'illa es considera una santuari d'aus i la presència humana, amb un voluminós equipament de filmació i un helicòpter, podria fer perillar el seu fràgil ecosistema.

Així doncs, Darth Vader i companyia no podran fer el que vulguin i hauran de seguir les 16 condicions que Heather Humphries, ministra d'Art, Patrimoni i Gaeltacht, els ha exigit a fi de donar-hi el seu vistiplau. Entre d'altres condicions hi ha filmar durant el mes de setembre i limitar el rodatge a zones molt concretes de l'illa.

A més, no només serà el director qui dirà allò tan cinematogràfic de “talleu!” sinó que també ho podrà dir el membre del Servei de Parcs Nacionals i Vida Salvatge que supervisarà el compliment de les condicions de respecte mediambiental.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/mfxK

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt