La Rose de Meath, Rose of Tralee 2015

La Rose de Meath, Rose of Tralee 2015 Dáithí Ó Sé amb Elysha Brennan / Foto: pantalla RTÉ.ie

Cada any durant dos dies d'agost, un dilluns i un dimarts, Irlanda queda nítidament dividida entre els defensors i els detractors del Festival Rose of Tralee, ambdós bàndols defensant la seva posició d'una manera aferrissada i sense acceptar de poder tenir una opinió neutra. Aquest certamen, celebrat a la població de Tralee (Comtat de Kerry), és a mig camí entre un concurs de Miss i un de pubilla amb 32 finalistes que representen comtats d'Irlanda així com comunitats irlandeses a l'exterior que, arran de l'emigració dels darrers anys, hi han guanyat presència.

Des que va engegar l'any 1956, és a dir, que aquesta era la cinquantena edició, el procediment no ha variat gens:

- Les 32 candidates van sortint a l'escenari del Dome (el nom del recinte) on són entrevistades pel presentador, que durant els darrers anys ha estat el carismàtic Dáithí Ó Sé.

- Cada vegada que una nova Rose apareix a l'escenari els seus seguidors comencen a cridar i a ensenyar pancartes de suport.

- Llavors Ó Sé pregunta qui ha vingut a veure-la i la candidata comença a presentar tota la seva família, amics, coneguts i saludats. Fins i tot en alguna ocasió l'acompanya mig poble.

- Posteriorment la Rose explica quina és la seva connexió amb Irlanda: n'hi ha que són nascudes i viuen a Irlanda, d'altres que hi van néixer però que han emigrat, en aquest cas representen el seu lloc d'acollida, i d'altres que són d'ascendència irlandesa però que és la primera vegada que posen els peus a l'illa.

- Després expliquen una mica la seva vida i en cas de tenir alguna habilitat, hobby o cosa que es faci al lloc que representen fan alguna actuació; hi ha qui canta, qui recita un poema, qui practica alguna activitat, qui balla o el que més valora el públic, obligar Ó Sé a fer el pallasso.

- Finalment el jurat tria la guanyadora seguint un criteri basat en la cançó “Rose of Tralee”, és a dir, que no destaca només per ser bonica sinó per ser encantadora, amable i bona noia.

En l'edició d'enguany la guanyadora ha estat Elysha Brennan, la Rose de Meath que, curiosament, és la primera representant d'aquest comtat que ha arribat mai a la final. La banda i la corona li van ser entregades per la Rose 2014, Maria Walsh, que representava Filadèlfia. El popular cantant de Donegal, Daniel O'Connell, va cantar la cançó "Rose of Tralee" en honor a la guanyadora, que va sortir del Dome del bracet de Dáithí Ó Sé com si fossin uns nuvis sortint de l'església.

Galeria de FOTOS a sota (pantalla RTÉ.ie)

URL curta: ves.cat/mfll

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt