Dublin és un no parar de riure amb el Comedy Festival

Dublin és un no parar de riure amb el Comedy Festival L'entrada al Comedy Festival als Iveagh Gardens, Dublin 2 / Foto: Marta Alemany

Ninian Niven és un jardiner escocès i arquitecte de paisatges que va morir al 1879 no sense abans deixar una enorme i estesa empremta per la ciutat de Dublín. Fill d'un també jardiner que, també tenia el mateix nom, Niven ha participat del disseny d'espais com els Botanic Gardens o el cementeri de Glasnevin i inclús dels Iveagh Gardens. Aquests darrers, de fet, són producte de l'entusiasme de l'arquitecte pels jardins francesos després de la seva primera visita a França. Fascinat amb la seva formalitat, Niven va plasmar la barreja del rigor francès i els principis anglesos en aquests jardins tan bonics de davant del Dicey's.

Llàstima que Dublín no sigui una ciutat de moltes formalitats.

La bellesa, serietat i perfecció dels Iveagh Gardens no són cap inconvenient perquè també siguin l'escenari de grans concerts, festivals i diverses actuacions de tot tipus, com per exemple, la del Vodafone Comedy Festival que va començar ahir mateix.

65 còmics pujaran a l'escenari muntat als jardins durant els quatre dies que dura l'espectacle, oferint el dissabte 25 de juliol la sessió més llarga: des de les quatre de la tarda fins les nou de la nit. I com l'origen mixt dels jardins, el festival convoca les millors veus, tant les irlandeses com les internacionals, oferint humor de tot tipus de diverses parts del món. Dins del panorama local irlandès, Tommy Tiernan, Jason Byrne, PJ Gallagher i Kevin McAleer són alguns dels noms estrella juntament amb Aidan Bishop, còmic i un dels organitzadors de l'acte, que també hi farà una actuació.

De fora de l'illa podem parlar del canadenc Tom Stade, el sud-africà Trevor Noah, l'anglès Alex Horne i la nord-americana Natasha Leggero.

Les entrades van dels 20 als 28 euros i totes t'asseguren un espectacle molt i molt divertit. Més informació a http://vodafonecomedy.com/

URL curta: ves.cat/me81

Marta Alemany

Periodista vallesana. Ha escrit en diversos mitjans i ha participat en projectes de pau en zones de conflicte.

Torna a dalt