Estrena d’Inside Out (Pixar) al Festival Familiar de l’IFI

Estrena d’Inside Out (Pixar) al Festival Familiar de l’IFI Un acte del Family Festival / Foto: IFI via FB

El nostre cervell està comandat per cinc personatges: la por, l'alegria, la tristesa, el disgust i la ràbia. Aquests cinc caràcters gestionen els nostres sentiments i la nostra interacció amb l'entorn i la família, provocant qualsevol tipus de reacció i el caos quan es barallen entre ells.

D'aquesta manera és com mostra el nostre interior la nova pel·lícula d'animació de Pixar, Inside Out (Del revés). Dirigida per Pete Docter i Ronaldo del Carmen i distribuïda per Walt Disney Pictures, es va visionar abans-d'ahir com a tret de sortida de l'IFI Family Festival.

L'Institut Irlandès del Cinema (IFI en les seves sigles en anglès) realitza una nova edició d'aquest festival per a nens i pares fins el proper dia 19 de juliol al que s'hi espera una bona participació. Al llarg de tots aquests dies es projectaran diverses pel·lícules destinades a un públic infantil com per exemple Crow's Egg, una història provinent de l'Índia, Winnetou's Son, una història alemanya, i Esio Trott, una adaptació de l'escriptor Roal Dahl.

Malgrat que les estrelles del festival són les pel·lícules, l'IFI també ha organitzat diversos tallers per a petits i no tan petits perquè puguin endinsar-se encara més en el món cinematogràfic.

Ahir va realitzar-se el primer taller de Posters, en el qual els assistents van poder dissenyar, imprimir i mostrar el seu cartell d'una pel·lícula de la seva elecció. Per avui dissabte hi ha programat el taller Aventure Venture, en el qual els nens podran aprendre a fer l'storyboard, el guió, la gravació, l'edició i la producció d'una pel·lícula que ells imaginin. Finalment, diumenge serà el torn de la producció de llibres gràfics a partir de l'exemple de "Brian and the Vikings", el primer llibre il·lustrat de l'irlandès Mark Wickham.

I com no podia ser de cap altra manera, l'Institut ha elaborat per a aquests dies un menú especial per a nens amb brownies, gelats i patates fregides entre d'altres delícies.

Per sort, per a aquells que no tinguin temps de passar-se per Dublín aquests dies, el Festival anirà de gira per tot el país, de manera que d'altres ciutats com Cork puguin gaudir-lo.

Un festival pensat per a nens però que el podrem gaudir tots. Per a més informació: www.ifi.ie/famfest2015

URL curta: ves.cat/me4O

Foto original

Marta Alemany

Periodista vallesana. Ha escrit en diversos mitjans i ha participat en projectes de pau en zones de conflicte.

Media

Torna a dalt