El Festival de la Gamba arriba a la cinquena edició

El Festival de la Gamba arriba a la cinquena edició Preparant unes ostres / Foto: Marta Alemany

El poblet pescador de Howth (nord de Dublin) és segurament una de les zones costeres més visitades de tot Irlanda. A pocs minuts amb DART de la capital, la seva mida petita, el fet que aculli fins a cinc foques a les seves aigües i que sigui un lloc on puguis passejar pels accessibles penya-segats i menjar-te un dels millors fish & chips, el converteixen en punt turístic atractiu.

I si ja normalment és visitat, aquest cap de setmana ha triplicat les visites i els negocis locals han fet dos agosts gràcies a la cinquena edició del Dublin Bay Prawn Festival, o el Festival de la Gamba; una celebració al peix fresc i originari d'aigües irlandeses.

La principal atracció del cap de setmana ha estat la carpa central, dins de la qual deu estands proveïen els visitants amb diversos plats elaborats amb gambes, ostres, salmó, calamars i llagostes, entre d'altres. A banda de la carpa també hi ha hagut activitats complementàries com una cursa de llanxes, espectacles de màgia, música irlandesa en directe, una petita fira per a famílies i classes de cuina. Els més matiners han pogut gaudir d'una passejada guiada pels cliffs i els qui volien saber què s'amaga a l'illa Ireland's Eye han tingut l'oportunitat de descobrir-ho amb un ferri que hi anava cada hora.

A més, el temps ha acompanyat bastant i, encara que ningú ha pogut fer pròpiament la gamba al sol, això ha ajudat a que es respirés un ambient la mar d'agradable i que els visitants hagin marxat a casa amb ganes de repetir l'any vinent.

GALERIA D'IMATGES a sota - Fotos de Marta Alemany

URL curta: ves.cat/mdqB

Marta Alemany

Periodista vallesana. Ha escrit en diversos mitjans i ha participat en projectes de pau en zones de conflicte.

Torna a dalt