Dublin comença a consolidar-se com a plaça castellera

Dublin comença a consolidar-se com a plaça castellera Construint un castell als Iveagh Gardens, Dublin 2 / Foto: Liffey

De fa unes setmanes alguns parcs del centre de Dublin com Saint Stephen's Green o els Iveagh Gardens han començat a veure torres humanes de la mà dels Castellers d'Irlanda, que de mica en mica van consolidant la capital irlandesa com a plaça castellera amb les seves construccions de tres pisos a l'espera d'atraure més gent i poder començar a pensar en el quart pis.

La trobada es fa gairebé cada dissabte i els qui han format part de colles castelleres a Catalunya o Mallorca expliquen els principis bàsics a la resta, sobretot en temes com pujar, fer la pinya, aguantar la construcció o envoltar-la per si de cas. L'activitat està oberta a tothom qui hi vulgui participar i normalment, després del neguit inicial, n'hi ha uns quants que s'adonen que tenen fusta de casteller.

Fins ara, la majoria de dies el temps ha acompanyat però el dia que no sigui així s'ha pensat de llogar un local gràcies als beneficis obtinguts a l'exitosa primera calçotada popular d'Irlanda, celebrada el 14 de març, que també serviran per a pagar una assegurança.

L'assaig dura unes dues hores i es fan torres i pilars, de 2 i 3 pisos; un cop finalitzat els castellers van cap a un pub a menjar alguna cosa i a beure una pinta tot parlant d'organitzar d'altres activitats relacionades amb la cultura catalana.

GALERIA DE FOTOS a sota

URL curta: ves.cat/mcKg

Torna a dalt