Els músics de carrer podrien haver de demanar un permís

Els músics de carrer podrien haver de demanar un permís Uns músics tocant a Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

L'ajuntament de Dublin continua amb la seva croada contra els músics de carrer que generen contaminació acústica més que no pas música i ara els regidors municipals hauran de decidir si els “buskers” han de demanar un permís per poder tocar. Durant els darrers anys aquest ha estat un tema calent i el consistori ha volgut posar ordre a aquesta pràctica però sembla que n'hi ha uns quants que continuen molestant.

Tothom està d'acord que els músics de carrer formen part de la ciutat i hi ha hagut diversos grups que van començar així per després esdevenir estrelles mundials, com els U2 o Sinéad O'Connor. Tanmateix, malgrat que els turistes que visiten Dublin ho aprecien, no són del mateix parer els comerciants de les zones més musicals, que es queixen d'haver d'escoltar una i una altra vegada el mateix repertori.

En cas que la nova mesura tiri endavant, els “buskers” haurien de demanar un permís per poder tocar, que tindria un cost anual d'uns 20 euros. Segons un responsable municipal, en cap cas s'hauria de veure això com un afany recaptatori sinó que serviria per finançar tota la gestió dels permisos.

Font: Herald

URL curta: scur.cat/3HJZZM

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt