La Rosa de Filadèlfia, Mary Walsh, Rose of Tralee 2014

La Rosa de Filadèlfia, Mary Walsh, Rose of Tralee 2014 Maria Walsh, Rose of Tralee 2014 / Foto: pantalla RTÉ

Com cada mes d'agost el Dome de Tralee (Comtat de Kerry) va ser l'escenari del festival Rose of Tralee, certamen que no deixa indiferent ningú i que divideix la societat irlandesa en dos tipus de persones: els qui el defensen aferrissadament i els seus detractors, també aferrissats.

L'esdeveniment, a mig camí entre un concurs de Miss i de pubilla, compta amb 32 finalistes que van sent entrevistades pel carismàtic Dáithí Ó Sé sobre la seva vida, família i connexió amb Irlanda. Fa uns anys les participants representaven majoritàriament comtats irlandesos però amb la crisi i l'emigració la diàspora ha guanyat molt de terreny; així doncs, ara les roses de llocs de l'estranger amb importants colònies d'irlandesos són majoria.

El criteri per a escollir la guanyadora no es basa en la bellesa física, tot i que també hi compta, sinó en els atributs que la cançó “Rose of Tralee” atorga a la Mary, una noia encantadora d'aquesta població que enamorava tothom, no per la seva bellesa sinó per la seva bondat i amabilitat. She was lovely and fair as the rose of the summer...  

Enguany la guanyadora ha estat Maria Walsh, la representant de Filadèlfia, ciutat on resideix actualment, però nascuda a Boston fa 27 anys. La seva connexió amb Irlanda ve derivada del fet d'haver passat uns anys a l'illa, més concretament al comtat de Mayo i a Dublin, a banda d'haver continuat practicant esports gaèlics i música irlandesa.

URL curta: scur.cat/4FJF2B

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt