Un Sant Jordi de luxe amb Pau Alabajos

Un Sant Jordi de luxe amb Pau Alabajos Pau Alabajos durant el concert / Foto: Liffey

La comunitat catalana de Dublin va celebrar Sant Jordi amb tres dies retard però això ho va compensar amb un concert que va tenir un convidat de luxe, el cantautor valencià Pau Alabajos. L'acte, organitzat pel Catalan Council of Ireland i la branca de l'ANC a Irlanda, va aplegar una seixantena de persones que van omplir la sala del pis de dalt de l'Stag's Head a Dame Lane (Dublin 2) i aquells qui ho van voler van poder emplenar el formulari de la campanya "Signa un vot". 

El de Torrent, com no podia ser de cap altra manera per a un valencià, va repartir llenya cantant unes quantes cançons reivindicatives contra la classe política, la corrupció, les retallades i les agressions a la cultura valenciana. Tanmateix, també va cantar cançons romàntiques del dia a dia i va recitar poemes, com “Isabel”, de Vicent Andrés Estellés, o el poema-cançó contra l'explotació laboral “Ais!” d'Ovidi Montllor.

El públic assistent, potser perquè era una mica d'hora, va mostrar-se força tímid al principi però va anar animant-se poc a poc, sobretot amb clàssics com “Al Vent” de Raimon (vídeo a sota) o “L'Estaca” de Lluís Llach que, llavors sí, va fer aixecar el públic de les cadires formant un cor de veus cantant la tornada.

El concert de Dublin s'emmarca en una gira que Alabajos fa per diverses ciutats europees; el divendres va ser a la biblioteca municipal de Cork i tot just acabat el concert de Dublin va agafar un avió cap a Londres. D'altra banda, ahir dissabte i en el marc del Cork World Book Fest, l'escriptor català Marc Pastor va parlar sobre la ciència ficció a la literatura catalana. 

URL curta: bit.ly/2S1tXzg

 

Media

1 comentari

 • Joe

  Escrit per Joe

  Diumenge, 27/04/2014

  Ben informats com sempre :)

  Endavant les atxes!

  Report

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt