1.000 anys després els danesos seran de nou a Clontarf

1.000 anys després els danesos seran de nou a Clontarf La víkinga del Gathering / Foto: The Gathering

Niels Christen Pultz, ambaixador danès a Irlanda, ha dit que l'abril vinent els danesos que vagin a Clontarf (Dublin 3) ho faran amb una actitud diferent a la de fa 1.000 anys durant la batalla de Clontarf, una autèntica carnisseria en què els irlandesos liderats per Brian Boru, mort per les ferides sofertes, van posar fi al terror al que els víkings havien sotmès la població autòctona des de la seva primera visita a l’illa 210 anys abans. A partir d'aquell moment els "turistes" van acabar integrant-se a la societat irlandesa.

Pultz ha confirmat que un grup provinent de la població danesa de Frederiksund, que cada any commemora l’efemèride fent una representació de l’esdeveniment amb vestits d'estètica víkinga, seran a Clontarf el proper 23 d’abril, dia que farà 1.000 anys exactes de la batalla. També hi haurà la visita d’acadèmics amb debats sobre el tema al National Museum i un dia abans, el 22, el Quartet Danès de Corda farà un concert al National Concert Hall.

Enguany, durant el Gathering, l’exitosa iniciativa impulsada pel govern a fi de fer augmentar el nombre de turistes a Irlanda, una part de la publicitat anava destinada als països nòrdics dient que aquesta vegada estaven convidats, fent broma amb el fet que la primera vegada que van venir a Irlanda l’any 795 no els havia convidat ningú.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/hrft

Foto original (pdf)

Torna a dalt