Els núvols aixafen la guitarra als afortunats de Newgrange

Els núvols aixafen la guitarra als afortunats de Newgrange El monument de Newgrange al comtat de Meath / Foto: Wikipedia

Ahir, com a cada solstici d’hivern, hi havia una gran expectació entre els 24 afortunats que eren a la cambra interior del monument de Newgrange (Comtat de Meath) a la Vall del Boyne. N’hi havia 12 que havien estat escollits mitjançant un sorteig entre 30.000 sol·licitants i els altres 6 eren alumes d’entre 10 i 13 anys, acompanyats pels seus pares, que havien guanyat una competició entre diversos centres d’ensenyament.

Aquesta estructura neolítica circular té uns 5.000 anys i el dia del solstici d’hivern és l’únic en què un raig de sol travessa el llarg passadís que duu a una cambra interior que queda il·luminada. No hi ha estadístiques dels darrers 5.000 anys però molt probablement n’hi ha hagut molts que, com ahir, van ser força ennuvolats i no es va poder veure el fenomen.

Els 24 participants d’aquest any van mostrar-se resignats però també van explicar que el fet de ser a la cambra on ja hi havia hagut gent fa 5.000 anys havia estat molt emocionant i els havia fet sentir insignificants en el temps.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt