Dublin, la tercera millor ciutat per a artistes de carrer

Dublin, la tercera millor ciutat per a artistes de carrer Grup de música tocant a Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Segons el “Beat of the Street Report” (l'Informe del Batec del Carrer), Dublin és una de les millors ciutats per als artistes que actuen al carrer, els “buskers”, i ha quedat en tercera posició, només per darrere de Melbourne, Sao Paulo, Sidney i Glasgow (amb algun empat entre elles). L'informe assegura que aquest tipus de cultura feta a Dublin, sobretot en la seva variant musical, és vista per la majoria de la gent de manera positiva i com una contribució a la ciutat.

L'estudi va analitzar 35 ciutats i va tenir en compte factors que encoratjaven els artistes a actuar. Dublin va imposar-se en la categoria de gestió permissiva de les autoritats, en la implicació dels artistes a l'hora de crear una normativa i en la promoció de la cultura de carrer com un atribut de la identitat cultural i creativa de la ciutat.

La classificació la va tancar la Ciutat de Mèxic on és il·legal actuar al carrer i on es poden imposar penes de presó als infractors. Empatades amb Dublin a la tercera plaça hi ha Praga i Milà.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/lhfg

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt