Jo, Jet i Maria Ribot (i Marina Lluch), de concert a Dublin

Jo, Jet i Maria Ribot (i Marina Lluch), de concert a Dublin Jo, Jet i Maria Ribot (i Marina Lluch) al Bernard Shaw / Foto: liffey

El pub The Bernard Shaw de Glasnevin ha tornat a ser l’escenari d’un concert organitzat pel Casal Català d’Irlanda, en aquesta ocasió amb Jo, Jet i Maria Ribot de protagonistes, en el que ha estat el seu debut a Dublin, on han fet parada i fonda en el marc d’una gira europea que els durà a Sheffield el trenta de maig i l’endemà a Edimburg.

Hom podria pensar que el nom del grup fa referència a tres persones, que això és el que es veu a l’escenari, però no! Jo, Jet és pel Jordi Serra, Jet per als amics, que va estudiar música a l’Esclat, tota una institució de Manresa, i Maria Ribot és per... la Maria Ribot!

La tercera integrant de la banda és Marina Lluch, que s’hi va incorporar a principi d’any i que ja ha esdevingut una membre imprescindible del projecte, primer a la bateria i ara com a guitarrista i és que el so de la guitarra forma part de l’ADN del duet -ara trio.

Jo, Jet i Maria Ribot -un grup alegre que fa cançons tristes, Maria Ribot dixit- ja duen deu anys a la carretera -que van commemorar la tardor passada amb una gira per diverses poblacions catalanes-, una dècada durant la qual han fet centenars de concerts en què destaca un directe hipnòtic que connecta immediatament amb el públic, que sol ser reduït a fi d’aconseguir un ambient molt íntim entre ambdues bandes de l’escenari.

De fet, l’origen del grup és un concert en un terrat de Barcelona el sis de juny del 2012, que juntament amb el seu treball Amb pèls i senyals, en què van explorar què volien i per què existien, forma part de la prehistòria de la banda.

La història oficial va començar el 2014 amb Viatges i Flors, un llibre-CD ideat per l’artista Berni Puig, amb enquadernació japonesa i que conté il·lustracions d’Ane Zaldibar, del qual també van fer dos videoclips amb les cançons El botó i Torna, enviant un missatge molt clar que el projecte anava de debò.

A partir de llavors els treballs han anat succeint-se, molt sovint amb col·laboracions externes, no necessàriament provinents del món de la música i és que, de sempre, Jo, Jet i Maria Ribot han concebut el seu projecte artístic com un punt de trobada que va més enllà de la música.

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt