Dublin, plaça fixa per a les bandes de música catalanes

Dublin, plaça fixa per a les bandes de música catalanes Els Pets, al cartell de The Academy, el desembre del 2019 / Foto: Liffey

A principi de desembre del 2019, els Pets van actuar a la sala The Academy en el que fou l’habitual concert anual d’una banda catalana a Dublin; els anys anteriors havien vingut grups com Els Amics de les Arts, Manel, Txarango, Els Catarres o La Pegatina, i abans, en un format més intimista, cantautors com Joan Dausà o Pau Alabajos. Tanmateix, el març del 2020 van arribar la pandèmia i els confinaments, per la qual cosa, les actuacions en directe i en català a la capital irlandesa van haver d’esperar.

I ara, gairebé quatre anys després, sembla que hom vol recuperar el temps perdut perquè l’agenda musical catalana a Dublin té moltes dates marcades. En aquest sentit, el proppassat setze de setembre, per a celebrar la Diada, això sí, amb uns dies de retard, els banyolins Germà Negre van dur el seu folk rock fusionat amb tota mena d’estils a The Bernard Shaw, que no només va atraure els catalans residents a la ciutat, sinó que també va seduir uns quants revellers que celebraven l’Oktoberfest a la planta de dalt i que van acabar sucumbint a la música enganxosa dels de Banyoles.

La següent tanda serà un triple combo per part d’Ebri Knight, un grup de folk rock amb influències celtes que farà tres concerts a Irlanda en el marc de la seva Gira 2023. Els d’Argentona engegaran a Belfast el sis d’octubre, actuant al pub The Botanic Inn (23-27 Malone Rd), l’endemà serà el torn de Dublin, al pub The Bernard Shaw, i acabaran la minigira el nou d’octubre a la Universitat de Maynooth (Comtat de Kildare).

El relleu l’agafaran uns de Mataró, és a dir, que l’enllaç serà de maresmencs a maresmencs, quan el set de desembre, The Tyets faran un concert a The Bernard Shaw, un pub que ja ha esdevingut el lloc fix per a les bandes catalanes. El duet mataroní, format per Oriol de Ramon i Xavier Coca i que és un dels grups més populars del panorama musical català actual, sobretot per la famosa i enganxosa Coti x Coti, faran parada a la capital irlandesa en la seva minigira europea prenadalenca, que el dia sis els durà a Brussel·les, el vuit a Londres -en aquesta ocasió acompanyats de Julieta- i el nou a Copenhague.

 

Torna a dalt