Els Wolfe Tones triomfen entre les hordes de picnickers

Els Wolfe Tones triomfen entre les hordes de picnickers Portada d'un disc dels Wolfe Tones / Foto: The Wolfe Tones

D’ençà que el passat octubre, al vestidor del Hampden Park de Glasgow, les jugadores de la selecció irlandesa de futbol, en plena eufòria per haver-se classificat per a la Copa del Món després de derrotar Escòcia per 1 a 0, van cantar la tornada de la cançó Celtic Simphony, dels Wolfe Tones, sembla que aquest grup de música folk format fa seixanta anys s’ha posat de moda, probablement gràcies a l’efecte Streisand per l’acció de les girls in green a Glasgow.

La darrera prova ha estat aquest cap de setmana passat, durant la celebració de l’Electric Picnic, un festival de tres dies de durada que té lloc a la població d’Stradbally (Comtat de Laois) i en què hi ha tota mena d’artistes, malgrat que els qui hi van ho fan sobretot per l’ambient de festa perquè el més habitual és que s’exhaureixin les entrades quan encara no s’ha anunciat el cartell.

Tornant als Wolfe Tones, la seva actuació de dissabte al vespre va ser la més multitudinària que es recorda en els dinou anys d’història del festival i l’envelat amb cabuda per a deu mil persones va quedar clarament petit, fet que va obligar milers de picnickers a seguir-lo de l’exterior estant, tot i que feia sol i la temperatura era molt agradable, uns 26 graus.

El moment àlgid del concert, com no podia ser de cap altra manera, va arribar durant la interpretació de Celtic Simphony i sobretot de la tornada, amb les hordes de joves revellers criant Ooh aah up the Ra, tot i que sembla que el gros dels assistents se sabia totes les cançons, malgrat que, curiosament, molts encara no havien ni nascut quan la banda les havia compost.

Evidentment, que aquesta cançó sigui en boca de tothom no agrada a alguns i és que n’hi ha que la veuen com una apologia del terrorisme, atès que diu Amunt l’IRA. De tota manera, la banda ja ha explicat més d’una vegada que la lletra va sorgir arran d’un grafit en una paret de Glasgow i que fa referència a l’IRA de fa més de cent anys, no a la dels Troubles.

 

Torna a dalt